sobota 26. mája 2012

Cheesecake.

Potrebujeme:
Korpus - 150-200g sušienok (môžu byť suché, ale aj plnené, ja som použila disco keksy), 50g masla
Plnka - 2balenia mascarpone (cca. 500g) - v tomto prípade bolo použité bezlaktózové mascarpone
1 balenie Zlatý klas
70g kryštálového cukru
šťava z 1 citróna
2 vajcia
1 balenie vanilkového cukru

Postup:
Keksy rozdrtíme valčekom v sáčku a zmiešame s mäkkým maslom.  Formu vymastíme a do nej uložíme sušienkový základ - rukou pritlačíme. 
Vo väčšej mise zmiešame mascarpone, žĺtky, vanilkový cukor, Zlatý klas a kryštálový cukor. Bielky vyšľaháme a zľahka vmiešame do mascarpone hmoty. Nakoniec pridáme šťavu z citróna a znova premiešame. Plnku vylejeme na korpus a pečieme pri  160°C asi hodinu. Keď začne vrch hnednúť, koláč prikryjeme papierom na pečenie. 

Čo sa týka chuti - prvé koštovanie - a myslela som si, že je celkovo ľahší. Ale je dosť sýty a ťažký na žalúdok, čo mu ale na chuti neuberá :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára