štvrtok 14. marca 2013

Zeleninové fašírky.


Potrebujeme (na 15-20 kusov):
Uvarenú zeleninu - cca. 500g mrkva, petržlen, zeler (alebo na spôsob čo dom dal:), 1 konzervu cíceru (fazuľu alebo aj šošovicu), 1 v mlieku namočený rožok (na naše fašírky sme použili bezlepkový rožok namočený v sójovom mlieku), 1 ČL soli, petržlenová vňať, 2 celé vajíčka, (bezlepková) strúhanka podľa potreby.

Všetko zomelieme a tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Vyprážame na slnečnicovom oleji. Fašírky sú jemne nasladlé kvôli mrkve, takže kto nemá rád mrkvu, stačí ju vymeniť. Podávame s varenými zemiakmi, prípadne stačí len s chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára