Vynikajúce bezlepkové rožteky plnené nutelou - inšpirácia tu
Trošku upravený recept: 400g bezlepkovej múky Schär, asi 3PL mlieka (iba do kvásku), 1 balenie droždia, 30 % smotana na šľahanie (1 balenie 200g), 2 celé vajcia, 9 ČL kryštálového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, štipka soli, plnka - nutela, 1 vajcie na potretie.
Zo surovín vypracujeme kysnuté cesto: kvások (droždie + 1ČL kryštálového cukru + mlieko) zmiešame so suchými prísadami a prilejeme smotanu a vajcia. Cesto necháme vykysnúť a potom tvoríme rohlíky, ktoré plníme nutelou. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 200°C asi 20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára