Na veľký hrniec plný tejto skvelej polievky potrebujeme:
- do studenej vody vložíme kúsky mäsa (napr. kuracie krídla, krky alebo iné odrezky), pridáme očistenú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler, cibuľa), pár zrniek čierneho a nového korenia, soľ (asi dve čajové lyžičky) a pomaly varíme 2-3 hodiny
- dolievame vodu, aby boli prísady stále zakryté
- keď začne voda vrieť, treba dať pozor, aby pena nevykypela (je dobré ju zobrať sitkom)
- po dovarení hotovú polievku degustujeme, ak treba dochutíme napr. soľou, korením. Podávame s uvarenými rezancami všetkých druhov.
Verzia pre vegetariánov - všetko ako v pôvodnom recepte, iba sa nepridá mäso a dĺžka varenia je asi 2 hod.
Na tanieri si ju ešte zvyknem dochutiť trochou chilli, získa ešte lepšiu chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára