utorok 4. septembra 2012

Focaccia.

Táto verzia je tiež bezlepková. Potrebujeme:
1kg múky (ja som použila Schär), 1 bal. sušené droždie, 1ČL kryštálového cukru, 3ČL soli, 3PL olivový olej, 500ml teplej vody (podľa potreby pridáme viac alebo menej), sušené bylinky, rasca.

Zmiešame suché prísady (okrem semienok a rasce), droždie+cukor, olej a vodu. Vypracujeme cesto a necháme na teplom mieste 1hod. kysnúť. Na plech rozložíme papier na pečenie, nato položíme cesto, ktoré na plechu vyvaľkáme a roztiahneme (rukami). Potrieme slanou vodou, posypeme sušenými bylinkami a pri 200°C pečieme 40minút.


Z tohto základného cesta zvyknem robiť aj bagety a pizza štangle - tie potrieme kečupom, posypeme syrom, korením atď.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára