sobota 8. septembra 2012

Mäsko na smotane.

Tento recept som si v poslednom čase veľmi obľúbila.
Hocijaký druh mäsa (nasolené a okorenené), ja mám najradšej kuracie a bravčové, sprudka orestujeme.

Dáme do pekáča a zalejeme sladkou smotanou. Nakoniec ešte všetko posolíme a posypeme kari korením. Pečieme pri 180°C cca. pol hodinku.

Túto "smotanovú omáčku" používam tiež na zaliatie kuracích roliek: kuracie prsia osolíme a okoreníme, na jeden koniec dáme ľubovoľný druh byliniek a syra a zrolujeme. Spojíme páratkom a dáme do pekáča. Tiež zalejeme smotanou, osolíme a pridáme kari.

Ako príloha sa dobre hodí ryža alebo pečené zemiaky:
- na ne je použitá marináda: Do pohára nalejeme asi 1dcl oleja a pridáme 1PL soli, 1PL mletej červenej papriky a 1PL kari. Zmiešame a potrieme zmesou zemiaky.


 t.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára